Aktivitetshelg

Nu har vår efterlängtade aktivitetshelg (29-31/8-2014) ägt rum på Hökensås camping.
Vi var ett härligt gäng på tio personer och tio hundar som samlades.

 

På fredagskvällen hade vi femkamp för de tvåbenta. Det började med att lagen fick köra radiostyrd bil. Alla som känner mig och Michelle kan nog räkna ut att det här var ingen vanlig radiostyrd bil, detta anade även Mimmi som var först ut. När hon skulle svänga runt konen bröt det första gapskrattet ut bland deltagarna. Detta var alltså en bil som hoppar runt som en galning när man försöker svänga.

Femkampen fortsatte med lite olika grenar såsom "Rodd", "ballongstafett" och "snöret genom kläderna". Sista grenen var en specialare komponerad av mig och Michelle. Vi försedde lagen med soppåsar, plasthandskar och en sked. Till sist fick de varsin surströmmingsbit och denna skulle de springa stafett med på skeden som såklart skulle hållas med munnen. Trots stanken så var alla deltagarna vid gott mod och genomförde detta med bravur.

Jag måste passa på att gratulera Conny, Mimmi, Thomas och Helen (lag 1) till vinsten. Lekarna var såklart succe och hela gänget hade väldigt roligt.

 

På lördagen var det dags för hundaktiviteter. Aktiviteterna vi bestämde oss för var rallylydnad, spår, miljö/agilitybana. Utöver detta hade vi även en klövjeväska och några spannar där man kunde gömma godis.

Jag höll i spåren på förmiddagen och det funkade kanon. Kuvaszer är väldigt duktiga på att spåra. Stjärnorna denna dag var Conny och Christels Bella och Mimmi och Thomas lilla Puli Pie.

Christel fick agera rallylydnadsinstruktör vilket hon skötte galant. Rallylydnad är en rolig gren som passar de flesta hundraser inklusive Kuvasz.

På miljöbanan hade vi en konstig gubbe, uppfällda paraplyer, en "hopphäst" för barn, presenning och några agilityhinder. Hästen och gubben var nog det som hundarna tyckte var lite konstiga, men det varade bara några sekunder.

 

Vi hade planerat att sluta vid 16.00 men kl 15.30 hade vi fastnat i intressanta samtal på gräsmattan. Vi är duktiga på att prata i kuvaszklubben.

 

Jag vill tacka alla som kom, ni var fantastiska. Jag hoppas att vi ses nästa år igen för vi kommer ordna en träff under 2015. Förhoppningsvis kommer det även fler deltagare för detta vill ni inte missa.

 

/Elisabeth Andersson